Šī recepte derēs cilvēkiem, kas mīl maigus, viegli marinētus gurķus. Pateicoties dabīgajam etiķim, šie gurķīši derēs arī cilvēkiem ar kuņģa problēmām.
Kas Tev būs nepieciešams:
Nelieli, vienāda izmēra gurķi
Dilles
Ķiploki
Sinepju sēklas
Mārrutku sakne
Lauru lapas
Smaržīgie pipari
Melnie pipari vai piparu maisījums
Marinādei uz 1l ūdens: * 1 ēd.kar. sāls * 2 ēd.kar ar kaudzi cukurs * 6 ēdamkarotes baltvīna spirta etiķis 10%
Kā pagatavot:
Uzvāra sev nepieciešamo ūdens daudzumu, kam pievieno cukuru un sāli.
Kad marināde nedaudz padzisusi, lej klāt etiķi.
Ļauj marinādei pilnībā atdzist. (Ja marinādes apakšā pēc atdzišanas nostājas nogulsnes no sāls, tās būtu vēlams noliet)
Sagatavo tīras burkas.
Burku apakšā liek dilles, sagrieztas ķiploku daiviņas, visas garšvielas.
Blīvi savieto gurķus.
Pārlej pāri atdzisušo marinādi un liek pasterizēt
Kad gurķi maina krāsu, ņem ārā, vāko ciet un novieto uz vāciņiem. Vēlams sasegt ar segu, lai atdziest lēnām.
Comentarios