Maigā marinādē gatavotās bietītes būs lieliska salātu sastāvdaļa, izcils biešu zupas pamats, kā arī vienkārši garda piedeva pamatēdienam.
Kas Tev būs nepieciešams:
Sarkanās galda bietes
Ķimenes
Marinādei uz 1litru ūdens: * 3 ēdamkarotes cukura * 1 ēdamkarote sāls * 4 krustnagliņas * 7 smaržīgie pipari * 1/3 kanēļa standziņas * 2 lauru lapas * 5 ēd. kar. 10% baltvīna spirta etiķa
Kā pagatavot:
Izvāra marinādi (Ūdens, cukurs sāls un garšvielas)
Garšvielas no marinādes izņem, pievieno baltvīna spirta etiķi 10%.
Bietes izvāra gatavas, nomizo, sagriež sev vēlamos gabalos.
Burku apakšā ieber sķipsniņu ķimeņu un tad tajās saliek sagrieztās bietes.
Pārlej marinādi un liek pasterizēties(1l burkas sasniedzot 85° - 20min.)
Burkas aizvalcē vai aizskrūvē, apgriež uz vāciņiem, lai tie izkarsētos.
Comments