Marinētie mazie tomātiņi būs lieliska uzkoda pie svētku galda, vai vienkārši mirkļos, kad prasās kādu našķi!
Kas Tev būs nepieciešams:
Mazie tomāti
Sīpoli
Ķiploki
Melnie pipari
Smaržīgie pipari
Lauru lapas
Dilles
Garšvielu maisījums Deko 1 vai Deko 2
Marinādei uz 1l. ūdens: * 1 ēdamkarote sāls * 2 ēdamkarotes ar kaudzi cukura * 4 ēdamkarotes 10% baltvīna spirta etiķa.
Kā pagatavot:
1 litra burkas apakšā ieliek: 1-2 ķiploka daivas, 5 melnos piparus, 2 smaržīgos piparus, 1 lauru lapu, 1 tējkaroti garšvielu Deko1, pētersīļu un diļļu lapiņas. Pamīšus kārto tomātus un sīpolu ripas.
Izvēlas mazus, stingrus, nepārgatavojušos tomātus, kurus pirms likšanas burkās, sadursta ar kādu irbulīti vai adatu.
Pamīšus kārto tomātus un sīpolu ripas.
Uzlej marinādi un liek pasterizēt
Kad karsējamais ūdens katlā uzmet pirmo burbuli, nogriež mazāku liesmu un karsē vēl 15 min.
Izkarsētās burkas aizvāko un uz 5 min. apgriež uz vāciņa.
Comments