Marinēti puķkāposti lieliski garšo uzreiz no burciņas, taču no tiem var pagatavot arī salātus. Puķkāpostus un burkānus sagriež mazākos gabaliņos, pieliek smalki sagrieztus sīpolus un pievieno krējumu vai majonēzi. Šiem salātiem var pievienot arī konservētus zirnīšus.
Kas Tev būs nepieciešams:
Puķkāposti
Burkāni
Dilles
Pētersīļi
Lauru lapas
Smaržīgie pipari
Melnie pipari
Deko 1
Ķiploki
Marinādei uz 1litru ūdens: * 1 deserta karote (ar kaudzi) sāls * 2 deserta karotes cukura * 6 deserta karotes 10% baltvīna spirta etiķa
Kā pagatavot:
1 litra burkā liek dilles, pētersīļa lapu, 1 mazu lauru lapu, 2 smaržīgos piparus, 4 melnos piparus, 1 ķiploka daiviņu, 1/2 tējkarotīti "Deko 1"
Burkānus nomizo un sagriež ripiņās (var griezt ar robaino nazi). Puķkāpostus sadala daivās.
Gan burkānus, gan puķkāpostus apvāra pusmīkstus (labāk cietākus, nekā pārvārītus).
Burkās uz garšvielām uzber sauju burkānu un piepilda ar puķkāpostiem.
Uzlej marinādi un liek pasterizēt - 1l burkas 15 min.
Izkarsētas burkas aizvāko un uz 5.min. apgriež ar vāciņu uz leju, lai arī vāciņš izkarsējas.
Comments