Putukrējuma stindzinātājs ir lielisks veids kā pagatavot krēmu, desertu, saldējuma, kūku un vafeļu pildījumu. Galvenie ieguvumi no stindzinātāja ir iegūtais saldums, garša un krāsa, kā arī tas, ka putukrējumam paliek nemainīga konsistence un nav jāsatraucas par atsulošanos.
Krēmam nepieciešamie produkti:
900 ml saldais krējums
40 gr stiprs želatīns (250 bl)
3 paciņas dažādu krāsu putukrējuma stindzinātāji (smiltsērkšķu - apelsīnu, īru kafija, kivi - ērkšķogu)
450 ml piens
200 ml ūdens (želatīna uzbriedināšanai)
Ieteikums: Vispirms izvāram ogu ķīseli. Mēs to parasti gatavojam no saldētām dažādām ogām. Liekam, lai ķīselītis atdziest.
Krēma pagatavošana:
40 gr želatīna uzlej 200 ml auksta ūdens un ļauj, lai tas uzbriest. Uzbriedušo želatīnu izkausē karsta ūdens peldē un sadala 3 daļās (apmēram 80 ml izkusuša želatīna 1 kārtai).
Katru stindzinātāju ieber savā krūzītē un pielej 150 ml piena, izmaisa.
Saputo 300 ml saldā krējuma vieglās putās. Lēnām maisot pievieno 1 stindzinātāja un piena maisījumu, tad tievā strūkliņā lēnām iemaisa 1/3 daļu no izkausētā želatīna.
Iegūto krēmu salej taisnstūra traukā un ieliek ledusskapī, lai nedaudz sacietē.
Tieši tāpat pagatavo nākošās divas kārtas, kuras kārto citu uz citas.
Trauku ievieto ledusskapī un ļauj sacietēt.
Krēmu pasniedz ar ķīseli.
Lai labi garšo!
Comentarios